Räbinä Pekka 211

Eläkeläinen (Insinööri, MBA)

Kaanaa

Olen toiminut yhteisöissä kuten Insinööriliitto ja urheiluseurat. Työurani aikana olen ollut suunnitteluinsinöörinä, myynti-insinöörinä, myyntijohtajana ja toimitusjohtajana. Toimialat kattavat paperi-, metalli-, ja kemianteollisuuden. Raisiossa mm. CTC perustamisessa ja sen kehittämisessä.

Urani aikana olen tehnyt töitä monissa kulttuureissa mm. passeista löytyy 23 maan leimat. Olen asunut 10-vuotta Amerikassa ja 10-vuotta Kiinassa. Tehnyt Aasiaan 30-vuotta kaupallista yhteistyötä ja olen myös Shanghain kauppahuoneen perustaja jäsen.

Pyrin hyödyntämään laajaa kansainvälistä liiketoimintaverkkoani auttamalla yrityksiä niiden kansainvälisessä toiminnassa sekä saamaa kaivattuja investointeja kotikuntaani ja Suomeen.

Jotta kuntani houkuttelisi investointeja voin auttaa, koska tunnen yritysmaailman kotimaiset ja kansainväliset kriteerit, siksi haluaisin kunnan toimintaan kehittämään ja toteuttamaan niitä.

Minulle entiselle pesäpalloilijalle, korispelaajalle ja jääkiekkoilijalle on nuorten, urheiluseurojen ja liikuntapaikkojen tukeminen tärkeä asia myös koulutuksen ja sivistystoimen ohella.

Sote ja ne palvelut, joita tarvitaan terveydenhuollon takaamiseksi ovat minulle tutut lähinnä siksi, että olen terveydenhuollon alalla toimivan perheeni jäsenen kautta seurannut niitä läheltä niin kunta- kuin valtakunnalliselta tasolta. Minulla on myös vertailukohtia Aasiasta ja Amerikasta.

Pekka Räbinä